Αρχική

Beijing 2008 Olympic Games - ONE World, ONE Dream

Athens 2004 Beijing 2008

Slideshow photos :: Αθήνα 2004 & Πεκίνο 2008 [Flickr Groups].

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Η τελετή έναρξης ήταν πράγματι συναρπαστική και έκλεβε τις εντυπώσεις με την ακρίβεια των κινήσεων, τον άψογο συγχρονισμό και εκτέλεση του τελετουργικού. Οι πολυπληθείς ομάδες εθελοντών προσπάθησαν να απεικονίσουν και τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία, τους μεγαλύτερους σταθμούς της κινέζικης ιστορίας και πολιτισμού.

Εντυπωσιακά σημεία που θα μείνουν αξέχαστα είναι η παρουσία των χιλιάδων τυμπανιστών που οριοθέτησαν την έναρξη του τελετής έναρξης αλλά και η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας και το άναμμα του Ολυμπιακού βωμού με τα εκπληκτικά πυροτεχνήματα που ακολούθησαν και φώτισαν των ουρανό του Πεκίνου.

Μάγεψε λοιπόν δισεκατομμύρια ανθρώπων σ' όλο το κόσμο η τελετή έναρξης, και δεν έχω παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση μια και το σύνθημα των αγώνων στο Πεκίνο θα έχει κατά το ήμιση (ONE World, ONE Dream) το λογότυπο το παρόντος ιστολογίου.

Με την ευκαιρία αυτή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπάρχουν δύο slideshow το για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των :: Αθηνών 2004 & Πεκίνου 2008 [Flickr Groups].

Κλείνοντας θα θελα να σημειώσω ότι είχα την τιμή να βρίσκομαι σε κάποια υπηρεσία των δικών μας Ολυμπιακών (2004), η εμπειρία ήταν μοναδική. Το ίδιο πιστεύω ότι θα ζήσουν και οι μετέχοντες στους αγώνες του 2008.

Εκτιμώ ότι η "δικιά" μας τελετή είχε στόχο το όνειρο και το συναίσθημα. Περιέγραφε τον πολιτισμό της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και του θεάτρου.

Η σημερινή είχε σκοπό και το πέτυχε απόλυτα να προκαλέσει δέος μέσω των επαναλαμβανόμενων ανθρώπινων μοτίβων ακριβείας. Περιέγραφε έναν πολιτισμό της εσωτερικής ισορροπίας του ατόμου, των ανακαλύψεων και της επιμονής στο στόχο.

Καλή Επιτυχία ...
Γιατί πράγματι ζούμε σ' ΟΝΕ World.
Για σκέψου να 'χαμε όλοι και το ONE Dream....